Sari la conținut

Românii au făcut cozi la supermarketuri în a doua zi de Crăciun

Masa de Crăciun plină cu cârnați, jumări, sarmale, tobă și caltaboș, cu siguranță că a fost delicioasă. Acum, însă, oamenii spun că vor să-şi revigoreze organismul după un asemenea răsfăț.

De obicei se fac abuzuri în perioada Crăciunului, a sărbătorilor, și cel mai bine e să ne revenim, salate, fructe, sucuri de fructe

Nu sunt obișnuită să mănânc așa de multă carne și vin din afară din Anglia, și m-am dezobișnuit să mănânc atâta porc, am nevoie de ceva legume acum

Nutriționiștii avertizează că excesele îşi pun amprenta asupra organismului. Senzaţia de oboseală, balonările şi migrenele sunt doar câteva dintre semnele că porţiile din ziua de Crăciun au fost prea mari. De aceea, e nevoie de detoxifiere.

Prof. dr. Veronica Mocanu, nutriționist: Legumele și în special cele care sunt verzi sunt bune pentru că sunt mai puțin bogate în calorii, organismul mai scapă de calorii și le digeră mai ușor și să nu uităm că ele sunt pline de vitamine și de antioxidanți.

Supermarketurile din Iași vor fi deschise pînă pe 31 decembrie. În prima zi a anului 2015 marile magazine vor fi închise, iar de pe 2 ianuarie își vor relua programul normal.

Băcăuanii gurmanzi au lăsat-o şi ei mai moale.

Lucian Ciubotaru, administrator hypermarket: Vânzările au un trend pozitiv, clienții noștri astăzi preferă să cumpere legume, fructe, după cum vedeți băuturi, carne, pâine.

Așa, mici cumpărături. Bere, iaurțel pentru fetiță, fructe și cam atât, să facem o salată de fructe.

În schimb, alţi clienţi se pregătesc deja pentru Revelion.

Și pentru revelion. Legume , fructe cam astea, carne mai avem.

Pentru că magazinele şi-au reluat programul normal în a doua zi de Crăciun, unii au profitat ca să cumpere cadouri pentru cei dragi.

E a doua zi de Crăciun și mai voiam o jucărie pentru nepoțica mea.

Luăm un cadou pentru un finuț, îl cheamă Ștefan și mâine e ziua lui.

Şi-n Craiova a reînceput goana după cumpărături.

Astăzi ce ați cumpărat? Alimente?

Alimente pentru o perioadă de o săptămână.

Pentru revelion puțin pentru că este mai liber.

S-au terminat proviziile?

Aproape, nu neaprat, dar nimicurile care mai trebuie.

Pâine, apă minerală, mai avem niște invitați diseară și cu asta o încheiem, așteptăm anul nou.