Sari la conținut

Românii cu voce de înger. Cei doi frați din Timișoara  participă la concerte susţinute în lumea întreagă

Tinerii talentaţi participă la concerte susţinute în lumea întreagă şi urmărite de aproape o jumătate de milion de oameni. În urmă cu trei ani, Andreas a fost acceptat să cânte în cel mai cunoscut cor de băieţi din lume. Din acel moment, viața băiatului de 11 ani s-a schimbat radical.

După două luni am aflat că mergem imediat în Japonia.

Pentru cine ați cântat acolo?

Printre altele pentru fiul împăratului Japoniei. Am dat și mâna cu el. Am performat în Tokyo, în New York, Chicago, am performat în Berlin”, a declarat Andreas Martonosy. Și cum fratele cel mare a fost întotdeauna un model pentru cel mic, Theodor l-a urmat anul trecut.

M-am hotărât din cauza fratelui meu, pentru că am văzut că a fost în diferite locuri, a făcut multe chestii și am fost, să fiu sincer, un pic gelos, și am vrut și eu să încerc, să văd cum este. Și mi-a plăcut și am rămas”, a spus Theodor Martonosy. 

Performanța celor doi frați are în spate multe sacrificii - ore de canto și repetiții riguroase. Andreas și Theodor nu-şi neglijează nici şcoala. Învaţă la Viena într-un ritm care pe mulţi alţi copii i-ar descuraja. Ei trebuie să studieze în șase luni, cât alți copii în 10.

Noi ne trezim devreme, de dimineață la 6 și 45, avem timp până la 7.30 să fim gata să ne îmbrăcăm și să fim gata cu masa. La 7.30 începe școala”, a povestit Theodor. „Este greu, de multe ori vrei să fii cu familia, te-ai săturat câteodată de tot, vrei să fii cu familia, dar treci peste fazele astea. Este frumos. Mi-e dor de casă de multe ori”, a spus Andreas.

Chiar dacă sunt la distanţă părinţii încearcă să-i ajute.Comunicăm în fiecare seară prin intermediul internetului, prin skype și o dată pe lună, atunci când băieții au weekend lung, mergem la Viena”, a spus Laura Martonosy, mama băieților.  

„Suntem foarte fericiți să avem aici doi băieți din România. Unul dintre ei este aici de patru ani, iar celălalt se află în al doilea an de studiu. Amândoi cântă foarte bine”, a spus Gerhald Wirth, director artistic Corul de Băieți din Viena. Andreas și Theodor îşi doresc să cânte şi pe o scenă din România.

Corul din Viena a fost înfiinţat în 1498 de Împaratul Maximilan şi are aproape 100 de membrii, băieţi cu vârste cuprinse între 10 -14 ani.

Pe aceeași temă