Românii cumpără asigurări pentru electronice

Data publicării:
rom099887

Românii cumpara asigurari chiar şi pentru aparatele foto obişnuite, de buzunar, dar şi pentru tablete, telefoane ori laptopuri. „Mulţi dintre ei au păţit anumite situaţii în care aparatul li s-a stricat, le-a căzut în apă sau li s-a furat.

Majoritatea cumpără pentru aparatele compacte”, a spus Adrian Soare, reprezentant de vânzari, magazin de electronice. Poliţa de asigurare costă 10 la sută din valoarea aparatului asigurat şi se încheie pe o perioadă de trei ani, deci poate fi considerată o prelungire a perioadei de garanţie care este, de obicei, de doi ani.

Acoperă cam tot ce nu regăsim în garanţie: furtul şi deterioarea accidentală şi are acoperire la nivel internaţional”, a spus Cristian Ţârlea, reprezentant de vânzari, magazin de electronice. Asigurări se fac nu numai pentru gadgeturi, ci şi pentru biciclete. Pentru o bicicletă fabricată anul acesta, cu un preţ de 550 de lei, poliţa costă în jur de 100 de lei.

Brokerii spun însă, că astfel de astfel de asigurări au preţuri ridicate, aşa că se adresează în special clienţilor cu venituri peste medie. „În general, românul care-şi face o asigurare pentru gadgeturi, telefoane, aparate foto şi aşa mai departe are deja făcută o asigurare de casă, de maşină şi chiar o asigurare de viaţă”, a spus Viorel Vasile, broker de asigurari

Românii dau de 19 ori mai puţini bani pe asigurări în comparaţie cu media europeană. Astfel, un român plăteşte circa 100 de euro pentru asigurări de tot felul - de la cele pentru maşină, casă, călătorii şi până la gadgeturi. Pentru aparatură, românii cheltuie, anual, peste 1,7 miliarde de euro pe aparatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri