Românii cumpără carne mai ieftină din Ungaria, dar dau bani pe benzină

Data publicării:
Carne

Proprietarii carmangeriilor din Ungaria, din apropierea graniţei cu România, au făcut profit în ultimele luni de pe urma clienţilor de la noi. Foarte numeroşi, deşi preţurile nu sunt mult mai mici faţă de cele din România.

Un kilogram de cotlet cumpărat din Ungaria costă cu abia trei lei mai puţin decât acelaşi produs luat din România. Cu toate acestea, locuitorii din apropierea graniţei preferă uneori drumul până în ţara vecină pentru a obţine, spun ei, produse mai ieftine.

„Care cumpără de la noi vorbesc de calitate, de preţ, spun că e mai bună calitatea, produsele noastre sunt mai ieftine”, spune Kovacs Margo, vânzătoare.

Deşi iniţial au fost alarmaţi, producătorii români de carne s-au liniştit după ce şi-au făcut toate calculele.

La micul trafic, la cei care stau în zona de graniţă, dacă se duce să îşi cumpere carne pentru o săptămână, diferenţa de preţ aproape că o plăteşte cu benzina şi cu motorina”, spune Dimitrie Muscă, director Combinatul Agroindustrial Curtici.

Pentru un român care locuieşte în apropierea graniţei, benzina pentru un drum până în Ungaria costă, în medie, în jur de 20 de lei. Prin urmare, cei care merg să cumpere carne de peste graniţă fac economie doar dacă vin acasă cu cel puţin 7 kilograme de carne de porc. Toată deplasarea ajunge să coste, în final, în jur de 150 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri