Românii de la sate, sătui de politicieni: Am votat ca proștii. Se bălăcăresc în public și pe partea cealaltă își fac mersurile

Data publicării:
Un bărbat conduce o căruță la țară.
Nelipsiți de la alegerile ultimelor trei decenii, mulți locuitori de la sate n-ar mai vota nimic dacă duminică ar fi zi de scrutin. Foto: Captură TV Digi24

Nelipsiți de la alegerile ultimelor trei decenii, mulți locuitori de la sate n-ar mai vota nimic dacă duminică ar fi zi de scrutin. Sunt supărați și dezamăgiți de criza politică fără de sfârșit.

Bărbat: Dacă eu n-am, tu n-ai, ăla n-are, ăla n-are... unde se va ajunge până într-un final? De la Revoluție încoace, asta-i lozinca: se ceartă, se bălăcăresc față de toată lumea și pe partea cealaltă ei își fac mersurile! Că românul nostru s-a învățat să fie prostit! A ajuns la saturație.

E supărare în vatra țării... De la Moromete încoace, țăranul român a fost și liberal și țărănist și comunist. Acum... se declară scârbit de politică și de politicieni, deopotrivă.

Bărbat: Noi stăm și ne uităm la televizor cum se ceartă ei, și ei cu ciolanul. Fug de colo, până colo ca să apuce ciolanul. Noi am votat ca proștii și ei se duc și se ceartă-n Parlament! Eu n-am văzut Parlament mai nenorocit ca ăsta, de când e. Pe cuvânt! N-am văzut! Nici nu știu cu cine să mai votez! Nu știu! Înainte votam cu PSD, dar când am văzut că și ăștia că s-au dat la fund...

„Ei între ei se ceartă. Noi... suntem mici!”

Bărbat: Dacă sunteți cu PNL-ul, putem discuta. Dar dacă sunteți cu PSD-ul... Am 70 de ani și nu...
Reporter: Matale ești liberal, nu?
Bărbat: Da!
Reporter: Păi, și acum faci pactul cu...?
Bărbat: Păi, dar eu personal, nu!
Reporter: PNL-ul vrea cu PSD-ul acum!
Bărbat: Păi, dar nu e bine! Dar până acum de ce nu l-a vrut?
Reporter: Păi de ce nu l-a vrut?
Bărbat: Păi vedeți? Ei între ei se ceartă. Noi... suntem mici!

„ Specialele la ei cresc, la noi nimic. E greu!”

Bărbat: Acum... PE-SE-DE! Ionopot. Ionopot PE-SE-DE. Vino la mine!

Bărbat: Pensiile nimic, curentul se scumpește, ei nu fac nimic... Specialele la ei cresc, la noi nimic. E greu! L-a băgat la mișto pe domnul Ciucă!

Bărbat: Știi ce se întâmplă cu ăștia? Fiecare pentru putere!
Reporter: Ce ar zice, domnule, Brătianu? Ionel Brătianu ce-ar zice?
Bărbat: Ne-ar strânge de gât pe toți!
Reporter: Cum?
Bărbat: Ne-ar strânge de gât, să ne dea la o parte! E ceva ceea ce... Nu e de gândit așa ceva, ceea ce fac ei! Asta gândesc eu: Nu e bine!

Bărbat: Eu am fost și cu țărăniștii, am fost și cu... Acum sunt cu PSD-ul.
Reporter: Trebuie să fii și cu PNL-ul acum, matale, că se împacă iar.
Bărbat: Eu votez cu care o fi!
Bărbat: Când au fost împreună la putere, n-au fost și PSD-ul și pe... Toți în aceeași oală. Și toți suntem, am fost comuniști.

Reporter: C. Firoiu / Operator: F. Dizanov

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri