S-au salvat singuri. Au strâns doar cu lopeţile zeci de tone de zăpadă

Data publicării:
dunareni

Înconjuraţi de nămeţi cât casa la propriu, localnicii unui sat din Constanţa nu au stat să îşi plângă de milă: au pus mâna pe lopeţi. Şi-au dat seama că utilajele de deszăpezire nu au cum să ajungă la ei şi au curăţat singuri şoseaua care duce la Autostrada Soarelui. Primarul a sunt mobilizarea şi în două zile oamenii au curăţat drumul lung de şase kilometri.

Domnul Constantin are 64 de ani şi chiar dacă are sănătatea şubredă, a pus mâna pe lopată ca să scoată din nămeţi satul Dunăreni, cu 1.600 de locuitori.

Constantin Constantin, localnic: „Două zile la rând, a dat o dată după aia, seara, a astupat-o iarăşi. A nins, a spulberat-o şi a pus-o la loc Doamne fereşte de o salvare, ceva, medicamente...nu puteam răzbate, n-aveam cum să mergem la oraş să ne alimentăm”.

Nici tinerii din sat nu au stat la căldură.

George Arsene, localnic: „Am mai dat şi la mine pe stradă acolo, toată strada, un kilometru, am dat-o toată. Cu încă un băiat”.

Unul dintre localnici a încercat să facă pârtie cu o maşină de deszăpezire, dar nu a reuşit.

Marian Sava, şofer excavator: „Era zăpada foarte mare, undeva la trei metri”.

Ca să facă poteca, oamenii din Dunăreni au strâns doar cu lopeţile zeci de tone de zăpadă. Două zile s-au luptat cu nămeţii care au depăşit trei metri înălţime.

Localnicii au fost conştienţi că salvarea este în mâinile lor. Cel mai apropiat oraş, Medgidia, este la 40 de kilometri distanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri