Salvamontiștii din Poiana Brașov, 14 intervenții pe pârtie în prima zi de vacanță

Data publicării:
salvamontist cu snowmobil recupereaza un schior ramas blocat pe o partie inalta
Salvamontiștii au fost chemați să ajute schiori rămași blocați pe pârtie. Foto: Facebook

17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru au avut nevoie luni de intervenția salvamontiștilor.

„O zi cu multe evenimente şi cu multe persoane rămase blocate pe pârtiile de schi din partea superioară a masivului, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu. Astăzi, 01.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 14 cazuri, însumând 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, le-au transportat la baza muntelui, unde trei dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite în sprijin, către unităţile spitaliceşti”, au scris salvamontiștii din Poiana Braşov pe Facebook.

Ei le recomandă schiorilor începători să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă pârtii care sunt peste nivelul lor de pregătire.

„Recomandăm schiorilor începători, care nu sunt însoţiţi de un monitor de schi, să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă pârtii care sunt peste nivelul lor de pregătire, atât fizică, cât şi tehnică. Aceştia ar trebui să rămână pe pârtiile destinate începătorilor, de la baza masivului - pârtia Bradu şi pârtia Stadion. Pârtiile din partea superioară sunt foarte lungi, cu secţiuni foarte înclinate şi se adresează nivelurilor medii şi avansate”, precizează salvamontiştii.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 230 de cazuri, implicând 237 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri