Sari la conținut

Salvare întârziată de simularea unui mare cutremur

Amplul exerciţiu de simulare a intervenţiei în cazul unui cutremur cu magnitudine peste 7 ar fi motivul pentru care ieri, la Iaşi, o femeie a aşteptat mai mult de patru ore sosirea ambulanţei. Reprezentanţii serviciului spun că jumătate din efectiv a fost mobilizat pentru exerciţiul organizat la nivel naţional.

Oamenii dintr-un sat aflat la mai puţin de zece kilometri de Iaşi sunt furioşi. Spun că angajaţii Ambulanţei au ignorat apelurile lor de a ajuta o femeie căzută pe drum: „Când am văzut doamna căzută în drum, am dat telefon la 112. Ambulanţierul mi-a zis că nu are timp să vină şi să aşteptăm.”

A zis să aştepte că nu au maşini.”

Prin urmare, localnicii au ajutat-o cum au putut pe femeia care tremura de frig, la 4 grade Celsius. Salvarea a ajuns la mai mult de patru ore de la primul apel. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Iași spun că întârzierea a fost provocată de simularea de cutremur desfăşurată la nivel naţional de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Florin Agapi, managerul Serviciului de Ambulanţă Județean Iaşi: „Aceasta a dus la perturbări în activitatea noastră normală prin deplasarea a jumătate din efectiv către locurile unde avea loc exerciţiul.”

Pacienta preluată cu întârziere de ambulanţă a fost transportată la spital.