Sânge suspectat că ar fi infectat cu hepatita B, folosit la transfuzii

Data publicării:
flacon sange

Andrei Iordache, directorul Spitalului Județean Slatina a declarat, la Digi24, că donatorul este suspectat că ar fi purtător al virusului hepatic B și că sângele acestuia a fost deja transfuzat unui pacient.  

„Donatorul centrului este suspicionat cu un titlu crescut de virus hepatic B. Din păcate, suspiciunea a apărut foarte târziu. Noi am și transfuzat sangele cel puțin unul pacient și sperăm să nu fie infestat”, a mai spus directorul spitalului.  

Pacientul a venit a venit la noi, e internat la secția boli infectioase, i-am luat analizele și așteptăm să vedem dacă se confirmă sau nu” infectarea cu virusul hepatic B”, a mai spus Andrei Iordache. 

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților a spus, la Digi24, că pacientul care a primit transfuzia ar trebui să se adreseze justiției.

În situația asta trebuie făcute niște investigații foarte atente, pentru că dacă a fost contaminat, e foarte grav și pacientul trebuie să se adreseze instanței, ministerului pentru că hepatita B e o boala groaznică. Dacă un om sănătos a fost contaminat, această boală e incurabilă și duce la cancer hepatic, la ciroză. E un lucru grav dacă s-a întâmplat așa ceva”, a mai spus Vasile Barbu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri