Șantierul din zona Eroilor arată ca unul părăsit

Data publicării:
eroilor surpare

Una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală era astăzi aproape pustie. De circulaţia oprită la Eroilor au profitat copiii.

„Este un pământ nisipos, presat dar nu stabil. Iar pe mijlocul strazii este un canal magistral de scrugere”, spune un locuitor al zonei Eroilor.

De pe bulevardul Eroilor înaintăm spre şantierul unde teoretic ar trebui să se lucreze în ritm alert.

Nu e nimeni. Cel putin in aceasta zonă. Am încercat să facem un ocol al șantierului pentru a vedea dacă se muncește cel puțin în cursul zilei de astăzi”, relatează Laurențiu Rădulescu, reporter Digi24.

În scurt timp primim şi prima explicaţie...este pauză de masă.

Şoferii sunt nemulţumiţi că trebuie să ocolească arterele închise din zona şantierului.

„Ne este foarte greu. Mai ales până ajung la copii, că eu nu stau aici. Vă dați seama că ne e greu”, declară o locuitoare a zonei.

În mod normal lucrările de consolidare ar trebui să fie gata în mai puţin de două săptămâni.

„Eu le am impus termenul de 15 ianuarie. Dupa această dată vor curge penalități”, o spunea primarul interimar al Bucureştiului, Răzvan Sava, la finalul anului trecut.

Constructorul a repetat însă că lucrările nu vor fi terminate până în primăvară.

În urmă cu aproape o lună, pe 11 decembrie, în urma forărilor făcute pentru noua staţie de la Eroilor, pământul a cedat. 14 persoane au fost atunci evacuate, localnici care stăteau în casele aflate în imediata apropiere a zonei surpate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri