Sărbători pe banii de la Casa de Ajutor Reciproc

Data publicării:
pensionari

Tudorița Furtună are 76 de ani și, după patru decenii de muncă primește o pensie de doar 800 de lei. După ce și-a achitat facturile lunare, femeia a rămas fără bani pentru sărbători, așa că singura soluție a fost Casa de Ajutor Reciproc.

Pentru pregătiri de sărbători, cu alimente, aşa am apucat de la bătrânii mei şi aşa şi eu continuu. Obiceiuri cu tobă, cu cârnaţi, cu nu ştiu ce, să fie masa plină”, spune Tudoriţa Furtună, pensionar.

Cei mai mulți dintre batrânii care se împrumută de sărbători spun că nu vor să intre în Noul An cu datorii, dar nici cu masa goală.

Vin copiii, o fată la Constanţa, băiatul din Spania. Ei spun că eu nu ştiu, dar ştiu de la o soră. Să avem şi noi ce ne trebuie acolo, să-i primesc cu ceva pe masă, aşa e important. Nu pot să-i primesc cu masa goală”, spune Gheorghe Tepşa, pensionar.

Am rămas impresionat zilele trecute când am semnat un contract de împrumut, cineva împrumutase 140 de lei...”, spune Ionel Hâncu, preşedinte CARP Galaţi.

În ultima săptămână, numărul pensionarilor care vin la Casa de Ajutor Reciproc Galaţi, pentru împrumuturi, a crescut de la aproximativ 70 pe zi, la peste 100. CAR Galaţi are 54.000 de membri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri