Sărbătorirea unui secol de la Marea Unirea va fi obligatorie, prin lege

Data publicării:
steagul romaniei drapel romania-1

Comuna Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov. După ce a auzit ce prevede proiectul legislativ, viceprimarul Florin Cucu a decis că trebuie să organizeze ceva deosebit, pe măsura evenimentului.

Florin Cucu, viceprimar în comuna Moara Vlăsiei: "Mai fastuos prin implicare, prin participare, prin, eu ştiu, să mai căutăm prin comună rude, familii ale celor care au fost pe front şi şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial".

Legea spune că localităţile în care s-au petrecut evenimente fundamentale pentru făurirea Unirii vor primi distincţia "Loc al Centenarului 1918-2018". Viceprimarul speră ca Moara Vlăsiei să nu fie trecută cu vederea.

Florin Cucu: "Ţinând cont că au fost pe front şi au participat în Primul Război Mondial circa..., deci au participat mulţi dar sunt câteva zeci de eroi pe plăcuţă acolo, consider că da, ar trebui să primească."

Şi tot proiectul de lege spune că ministerele Apărării şi de Interne ar trebui să ofere primăriilor care organizează astfel de manifestări sprijin uman, logistic sau... moral. Lucru care îi pune în încurcătură pe unii primari şi viceprimari.

Florin Radu, viceprimar comuna Grădiştea: „Nu ştiu ce să spun aici la partea asta morală, mă abţin, chiar nu ştiu”.

Florin Alexe, deputat PNL, iniţiatorul legii: "Trebuie ca toată clasa politică să înţeleagă că trebuie să facem acţiuni concrete pentru a marca şi a comemora 100 de ani de la Marea Unire"

Legea propune şi două distincţii noi pentru instituţii sau oameni care păstrează vie memoria evenimentelor ce au dus la Marea Unire. E vorba despre Crucea Comemorativă 100 de ani de la Primul Război Mondial şi Medalia Aniversară 100 de ani de la făurirea statului naţional unitar român.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri