Satul fără pod. Elevii merg la școală cu o barcă pneumatică militară

Data publicării:
BarcaElevi

O viitură a rupt podul care legă un sat al comunei Nicolae Bălcescu de restul localităţii. Acum, după patru zile de izolare, militarii îi treac pe oameni pârâul şi au grijă ca elevii să ajungă la şcoală şi înapoi, acasă.

Constantin Oprea, primarul comunei Nicolae Balcescu, spune că fără ajutorul armatei nu ar fi reuşit, deoarece comunitatea este săracă.

Militarii vor face şi o punte pe care oamenii să poată traversa pârâul. O soluţie provizorie până la construirea unui nou pod.

Însă, de foarte multe ori, aceste soluţii provizorii devin definitive, pentru că autorităţile locale nu au bani. Aşa s-a întâmplat în comuna Grăniceşti, din Suceava.

Podul de la Grănicești a fost rupt în anul 2008 de o viitură. Autoritățile au amenjat o trecere improvizată prin albia raului care este acoperită de fiecare dată când debitul apei crește.

Primăria spune că ridicarea unui pod ar costa patru milioane de lei, bani de care bugetul local nu dispune.

„Ne depășește total, doar intervenția Guvernului ar putea să ne ajute în situația asta”, spune Florin Șalar, viceprimarul comunei Grănicești.

La Mănăstirea Humorului, podul peste pârâul din localitate este rupt din 2010. În locul lui au fost puse nişte tuburi de ciment care sunt acoperite de ape la fiecare ploaie. Şapte poduri şi podeţe au rămas nereparate în judeţul Suceava, după inundaţiile din anii trecuţi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri