Scădere record a numărului de pensionari în România. Peste 61.000 de oameni au ieșit din sistem în ultimul an

Data actualizării: Data publicării:
bărbat pe holul spitalului
Scădere record a numărului de pensionari în România. Foto: Captură video

România înregistrează o scădere record a numărului de pensionari. Din iunie, anul trecut, și până la mijlocul anului acesta, mai bine de 61 de mii de persoane au ieșit din sistem. Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată din 2013 și până în prezent.

Numărul pensionarilor de la noi din țară scade de la un an la altul. Datele Ministerului Muncii arată că la sfârșitul lunii iunie, la noi în țară mai puțin de 4 milioane 900 de mii de români erau pensionari, în scădere cu peste 61.000 de persoane față de iunie 2020. Comparativ cu 2019, acealași interval, numărul este de două ori și jumătate mai mare.

Aceleași date mai arată că, în primele 9 luni ale anului, România a pierdut aproape 39 de mii de pensionari. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în perioada iulie-august.

În doar o lună în sistemul de pensie s-a înregistrat o scădere de 8.300 de persoane.

Din numărul total de pensionari de la noi din țară mai bine de 95% erau pensionari de asigurări sociale de stat, restul fiind persionari agricoli.

Cei mai mulți pensionari în România sunt bărbați, iar 2 din 10 au ieșit anticipat.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, pensia medie în România este în valoare de 1.500 de lei, în creștere cu mai bine de 20 de procente față de acum 2 ani.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri