Scandal în Herăstrău. Un spectacol de samba s-a transformat în revoltă

Data publicării:
Calare

Mulţimea s-a dezlănţuit după ce poliţia locală a întrerupt un spectacol de muzică samba, organizat ad-hoc în parcul Herăstrău. Oamenii s-au înfuriat când agenţii călare au intrat în mijlocul spectatorilor.

Spectacolul era dat de membrii unei trupe care promovează tocmai arta fără autorizaţie. Organizatorii au propria variantă despre momentul în care a început scandalul

„El a venit din spatele meu, mi-a cerut buletinul. Bineînţeles, i l-am dat foarte repede. Mi-a luat buletinul. Din spatele meu au apărut doi cai, printre oameni. Oamenii s-au speriat şi, ca orice om speriat, ce faci? Încerci să reacţionezi”, a povestit Mircea Moldovan, liderul Barbarossa Samba Group.

Autorităţile sunt de altă părere

Viaţa sau integritatea vreunui participant nu a fost pusă în pericol. Primul avertisment al poliţistului local nu a fost luat în seamă. Ba mai mult, a fost luat în derâdere”, a spus Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale Bucureşti.

„Dacă nu este nimeni ameninţat, sonor, vizual, nimeni nu este ofesat, nimeni nu face o reclamaţie, cine eşti tu să vii să mă amendezi?”, se întreabă Mircea Moldovan.

Liderul artiştilor a fost amendat cu 500 de lei pentru tulburarea liniştii publice şi pentru organizarea unei adunări publice nedeclarate pe baza unei legi care nu face referire la activitatea culturală.

Legea prevede ca adunarile publice - mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, competiţii sportive, procesiuni şi altele asemenea se pot organiza numai după declararea prealabilă prevăzută de prezenta lege. Însă nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural artistice, sportive, religioase, comemorative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri