Scandal între locatarii unui bloc din cauza unei banale bănci

Data actualizării: Data publicării:
banca

Inițiativă inedită a unui consilier local din Slatina, județul Olt. El a depus un proiect în care le solicită colegilor săi să decidă mutarea unei bănci din fața unui imobil. Proprietarul locuinței unde se află banca a reclamat că îi este violată intimitatea, iar Direcţia de Patrimoniu, instituţia care poate decide mutarea băncii, nu i-a răspuns la cerere. Proiectul va intra la vot în consiliu la şedinţa de luna aceasta.

-Uitaţi-vă care este distanţa! Nu este niciun metru. Dacă ne urcăm pe bancă, accedem foarte uşor în locuinţă.

Bancă a fost amplasată de angajaţii primăriei în urmă cu 3 ani. Şi, tot atunci, a început şi războiul locatarului de la parter cu autorităţile. După numeroase adrese trimise la Direcţia de Patrimoniu, prin care solicita mutarea băncii, bărbatul s-a adresat si primăriei. Unul dintre consilierii local a decis sa îi sară în ajutor.

Ionuţ Comănescu, consilier local: Am prins această solicitare într-un proiect de hotărâre a consiliului local pentru relocarea acestei bănci pentru că încalcă dreptul la intimitate, la viaţă personală. Din câte am înţeles, se mai strânge şi lume aici pe bancă, deranjează şi aşa mai departe.

Locatarii din bloc susţin că totul nu este decât o exagerare şi nu vor ca banca să fie mutată.

Locatar: Cu ce îi violează intimitatea? Sunt puse pe spaţiul public, cu ce îl deranjează?! Să se mute la vilă, domnule, dacă nu îi place.

Locatar: Banca a fost pusă la începutul cartierului şi mai stau copii la umbră şi nu am văzut pe nimeni să urmărească pe cineva.

Iniţiativa consilierului local care a sărit în ajutorul cetăţeanului l-a pus în încurcătură pe primar.

Cristian Stăncioiu, viceprimar Slatina: Nici măcar nu are un suport prin care să poţi iniţia o hotărâre, ce lege să invoc eu ca să pot să-i mut o bancă? Adică este o chestie inutilă.

Proiectul va fi supus la vot la sfârşitul luni de consilierii locali din Slatina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri