Schior mort pe pârtie la Poiana Brașov. Manevrele de resuscitare au durat mai mult de o oră

Data publicării:
interventie de resuscitare a unui schior cazut pe partie, snowmobil si telescaun
Intervenția salvamontiștilor și a echipajelor de prim ajutor a fost în zadar. Foto: Salvamont Poiana Brasov

O persoană în vârstă de 36 de ani a fost găsită, marţi, pe pârtia Drumul Roşu din Poiana Braşov în stop cardio-respirator, după o criză de epilepsie. Manevrele de resuscitare efectuate de salvatori timp de mai bine de o oră au rămas fără răspuns, a anunţat Salvamont Braşov.

„În jurul orei 11, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost anunțat, cu privire la un turist, care a suferit o criză de epilepsie în timp ce schia pe pârtia Drumul Roșu. Echipa de prim răspuns ajunsă la locul solicitării a găsit o persoană de 36 de ani, în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs, făcute de monitorii de schi. Salvamontiştii au preluat cazul şi au cerut sprijin medical avansat. Câţiva turişti, medici, ne-au oferit sprijinul, până când echipajele SAJ şi SMURD, medicalizate, au fost aduse la locul incidentului. S-au continuat manevre de resuscitare, neîntrerupt, timp de peste o oră, din păcate fără rezultate", a transmis conducerea Salvamont Braşov.

Salvamontiştii braşoveni au apreciat, totodată, sprijinul acordat în acest caz de monitorii de schi, pentru felul în care au reacţionat şi promptitudinea cu care au început manevrele de resuscitare, dar şi pentru modul în care au balizat zona.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri