Şcoală la oraş, condiţii ca la ţară

Data publicării:
toalete scoala

În curtea şcolii din cartierul Popoveni se intră ca pe bulevard. Nu există un lăcat la poartă, iar dacă nu ar fi o plăcuţă care să arate că aici este şcoală, cu greu ai putea să o recunoşti dintre buruieni. În plus, şcolarii sunt nevoiți să meargă la toaletele din curte. 

În mai puţin de două săptâmâni, toaletele insalubre vor fi folosite de elevii care învaţă la şcoala din Popoveni. Nu au alimentare cu apă, iar la una dintre acestea, nici măcar nu există uşă la intrare. 

Conducerea şcolii cunoaşte situaţia, dar spune că până la începutul anul şcolar, totul va funcţiona aşa cum trebuie. 

Noi suntem în curs de a derula igienizările şi amenajările, atât în interior, cât şi în exterior, în curtea şcolii, mai mult decât atât, Primăria, la solicitarea noastră, ne-a alocat fonduri pentru a realiza canalizarea”, a declarat Adriana Cetăţeanu, directorul Şcoalii Gimnaziale Gheorghe Bibescu. 

Direcției de Sănătate Publică Dolj face anual controale pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile sanitare. 

"S-a schimbat denumirea şcolii şi nu mai există autorizaţie de funcţionare, conducerea şcolii trebuie să depună documenţatia şi noi dăm autorizaţie", a spus Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. 

Autorizația de funcționare lipsește la mai mult de jumătate din clădirile în care învaţă elevii şi preșcolarii din Dolj. Anul trecut, din 814 şcoli, doar 296 aveau autorizaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri