Cum a ajuns o scriitoare să fie agresată pentru că „fură copiii”. Ce spun cei care cred în „mitul ambulanței negre”

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta dorina

Spaimă mare într-un cartier din Capitală... Zeci de apeluri la poliţie reclamau că o salvare fantomă pândeşte pe strada lor si ar putea răpi copiii. Localnicii nu au mai aşteptat forţele de ordine. Au încercat să îşi facă singuri dreptate. Au văzut o dubă care s-ar fi potrivit descrierii şi au intrat peste şofer, l-au lovit şi chiar ars cu ţigara. La final însă, supriză. Poliţiştii au aflat că aşa zisa ambulanţă neagră aparţine unei scriitoare care plecase prin ţară să popularizeze lectura.

Speriată şi ferecată în autovehicul, scriitoarea Doina Popescu Brăila aşteaptă sosirea poliţiştilor. E înconjurată de oameni care sunt convinşi că ambulanţa pe care o conduce le răpeşte copiii de pe stradă. Scenele incredibile sunt filmate pe o stradă din sectorul 1 al Bucureştiului, acolo unde scriitoarea abia parcase.

Zeci de oameni din zonă se reped ca la un semn să-şi facă singuri dreptate.

Tot m-au întrebat dacă am copii în Ambulanţă, toate nebuniile. M-au şi lovit, m-au ars şi cu ţigara”, spune Doina Popescu Brăila, scriitoare.

Trec minute de teroare pentru scriitoare. Oamenii din brigada cetăţenească reunită adhoc sunt convinşi că femeia din dubă le vânează copiii pentru organe şi sunt decişi să se o prindă.

Iată ce spun localnicii :

„Doarme în mașină și pândește copiii și tot.”

„În maşină era nişte din alea de gheaţă, atât.”

„Ne-a deschis geamul și ne-a arătat o carte că ea este scriitoare , dar de fapt ea avea niste haine negre”.

„La 3, 4 ore schimbă numerele”.

Mitul ambulanţei negre se risipeşte abia atunci când primele echipaje de poliţie ajung la faţa locului.

Agenţii reuşesc să o ducă pe scriitoare la secţia de poliţie. Aici victima primeşte îngrijiri medicale iar agenţii află şi adevărul. Doina Popescu, de 49 de ani, pornise într-o caravană prin ţară. Împărţea cărţi din maşina cumpărată din străinătate, care avea însemnele unei ambulanţe, fără vreo legătură însă cu serviciul de urgenţă.

„Spune că nu apucase să decolanteze mașina și să o înmatriculeze”, declară Diana Sarca, de la Poliția Capitalei.

Poliţiştii i-au audiat şi pe agresorii femeii şi îi vor cerceta penal. În ceea ce priveşte mitul ambulanţei misterioase, autorităţile spun că până acum niciun astfel de caz nu a fost dovedit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri