Sectorul din București plin de gunoaie pentru că nu mai are contract cu firma de salubrizare

Data actualizării: Data publicării:
saltea gunoaie sector 3

Sectorul 3 al Capitalei s-a umplut de gunoaie printre blocuri, la şosea, la bulevard. Poliţiştii locali confirmă problema, aplică amenzi, inventariază focare, dar sunt depăşiţi de situaţie. Consiliul Concurenţei a obligat Primăria să anuleze contractul parafat cu societatea de salubrizare Rosal. De vineri, curăţenia este exclusiv în sarcina Primăriei. Consilierii locali susţin că direcţia care ar trebui să strângă gunoaiele are utilaje, dar nu şi suficienţi angajaţi.

Gunoi la Dristor, gunoi la Râmnicu Sărat. Gunoi în Sălăjan, gunoi la Trapezului. Pe strada Patrioţilor, cetăţenii au lăsat gunoiul pe trotuar şi nu l-a ridicat nimeni. O familie şi-a schimbat salteaua şi vasul de toaletă, iar pe cele vechi le-a scos în stradă. Într-un spaţiu de relaxare, îți poţi da seama imediat ce s-a băut şi s-a mâncat în ultimele zile. Gunoaiele tronează şi pe spaţiile verzi întreţinute cu milioane de euro anual. Dar multe, foarte multe zac după blocuri.

E plin Sectorul de gunoaie”, spune Daniel Luca, poliţist local.

Contractul de salubrizare dintre Primăria Sectorului 3 şi Rosal a fost prelungit în ultimii ani doar prin acte adiţionale. Consiliul Concurenţei s-a autosesizat. A atacat în instanţă contractul și a avut câștig de cauză: justiţia a decis că parteneriatul este ilegal. Aşa că Primăria s-a pregătit. Şi-a făcut serviciu propriu de curăţenie şi deszăpezire. L-a dotat cu peste 50 de utilaje, dar încă nu are angajaţi, iar situaţia este confuză.

Societatea are 2 - 3 angajaţi. Atât. Primarul s-a răzgândit şi nu mai vrea să facă firma. Vrea să facă primăria. Asta abia acum o lună de zile şi-a dat seama că ar fi mai eficient să facă prin angajaţii primăriei, curăţenia”, afirmă Liviu Mălureanu, consilier local Sector 3.

Societatea Rosal a anunţat primăria că de astăzi nu mai colectează gunoaie din sector. Primarul Robert Negoiţă recunoaşte că este mizerie pe străzi, dar, prin intermediul site-ului instituţiei, anunţă public că problema va fi remediată.

În câteva zile sperăm să intrăm noi şi să rezolvăm această problemă. Acest serviciu, aşa cum am mai spus, va fi preluat şi gestionat de către Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Sector 3. Ne dorim să fie curat”, spune Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

În acest moment, cetăţenii Sectorului 3 nu plătesc nimic pentru gunoiul menajer aruncat la tomberoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri