"Selfie de București". Cum se va desfășura petrecerea de Revelion

Data actualizării: Data publicării:
revelion

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a invitat pe bucureșteni și pe turiști să petreacă noaptea dintre ani în Piața George Enescu, unde Primăria Municipiului București va organiza Revelionul 2017.

Firea s-a aflat vineri în Piața George Enescu pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru Revelion.

"Bucureștenii și turiștii care nu au plecat din Capitală pot să vină mâine, începând cu ora 17,00 până la ora 1,00 noaptea, la Revelionul organizat de Primăria Generală, care are un concept extrem de atractiv, se numește "Selfie de București". Sunt invitați cei mai în vogă artiști ai momentului — Delia, Loredana, Ștefan Bănică, Proconsul, Holograf, Vank, Camioane în Mulțime, BUG Mafia, Corina și mulți alții", a precizat Firea. 

Ea a adăugat că cei aproximativ 50.000 de oameni care vor încăpea în zona destinată petrecerii vor putea asista și la un foc de artificii, la miezul nopții.

"Va fi un Revelion special, vom avea și un foc de artificii, la ora 12,00 noaptea. Suntem pregătiți și cu alte elemente de siguranță, de securitate a celor care vor participa aici, în fața Ateneului — deci Piața George Enescu—, care se va reuni cu Piața Revoluției și vor încăpea 50.000 de persoane. Intrarea este liberă. Toți cei care vor participa la Revelionul organizat de Primăria Generală a Capitalei își vor putea face un selfie aici în piață și se vor putea vedea pe ecranele imense care se instalează", a spus Firea citată de Agerpres. 

Potrivit primarului general, în piață vor fi ambulanțe, toalete ecologice și cabine destinate artiștilor.

"Vin și eu în Piața Enescu, voi sta cât îmi va permite situația având în vedere că am doi copii foarte mici — de un an și jumătate și patru ani și jumătate—, voi fi printre spectatori. Cred că scena e a artiștilor și trebuie să îi lăsăm pe ei să evolueze, să ne facă să ne simțim bine, să ne relaxăm și Bucureștiul să fie un oraș nu doar să locuim, ci și să ne placă să trăim alături de familia și prietenii noștri", a spus Firea.

Cât privește costurile de organizare a evenimentului, primarul Capitalei a spus că acestea vor fi mult mai mici decât acum doi ani. "Suma totală alocată artiștilor care vor evolua pe scenă la Revelion este în jur de 200.000 de euro. Nu este o sumă nici mică — nici mare, dar acestea sunt sumele pe care le percep în mod oficial și normal artiștii și bineînțeles că nimeni nu vine să cânte gratis, pentru că ei au solicitări din toată țara și de la multe alte primării sau de la restaurante și nu ar fi putut renunța la un alt contract pentru a veni la un revelion organizat de noi. În jur de 500.000 de euro — sceno-tehnica, sonorizarea, iluminatul, artificiile, toaletele ecologice, ambulanțele care le completează pe cele de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Este mai puțin decât acum doi ani", a explicat primarul general al Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri