Semnături pentru demiterea lui Robert Negoiță. Proiectele primăriei de sector, criticate și amendate

Data publicării:
zid sectorul 3

De dimineaţa până seara, oamenii încearcă să-i convingă pe vecinii lor de sector să se alăture iniţiativei pentru demiterea lui Robert Negoiţă.

Revolta oamenilor a pornit de la proiectele edilului.

Domnul Robert Negoiţă a promis că o să mărească spaţiul verde, dar în ultimii doi ani acest spaţiu verde s-a diminuat. În al doilea rând sunt cheltuielile inutile făcute de Primărie”, spune Andra Dobrescu, reprezentant al grupului „Sunt cetăţean al sectorului 3”.

Multe dintre proiectele iniţiate de edilul sectorului 3 au fost amendate chiar de primăria generală sau de Garda de Mediu. Unul din exemple este în parcul Titanii, unde, peste noapte, a apărut o alee pe spaţiul verde care acum trebuie desfiinţată.

Lucrările se desfășurau fără deținerea actelor necesare și a fost aplicată o sancțiune contravențională, respectiv a fost somată Primăria sectorului 3 să readucă terenul la starea iniţială”, spune Andrei Codac, comisar la Garda de Mediu.

Oficialii primăriei nu au vrut să vorbească despre costurile trotuarului.

„A existat un control al Poliţiei Locale, dar şi al Agenţiei de Mediu, care a avut nişte concluzii, dar încă nu a ajuns la noi. Aducerea la starea inițială a terenului se face de către cel care a schimbat conformația inițială”, spune Ştefan Dumitraşcu, arhitect şef la Primăria sectorului 3.

Lucrările fără sfârşit de pe bulevardul Unirii și „zidul plângerii” care se construieşte în zonă sunt alte motive care i-au făcut pe oameni să se revolte.

„Nu cred că poate fi ceva mai elocvent decât asta! Oamenii care sar din faţa excavatorului!”, spune arhitectul Andrei Guţu.

„Este acelaşi stil al primăriilor din Bucureşti, că niciuna nu face diferenţă, de a spune - noi suntem autoritatea, noi facem ce vrem, fără să mai ceară avize, părerea opiniei publice, fără absolut nimic şi în contextul ăsta este absolut justificată reacţia cetăţenilor”, spune Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul.

Grupul de locuitori din sectorul 3 şi-a propus să strângă în următoarele luni aproape 80.000 de semnături, adică 25 % din totalul locuitorilor cu drept de vot din sector. Dacă vor reuşi, atunci autorităţile vor fi nevoite să organizeze un referendum pentru schimbarea din funcţie a primarului Robert Negoiţă înainte ca mandatul acestuia să se sfârşească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri