Seniori voluntari, bunici şi mentori pentru copiii săraci

Data publicării:
batrani

Cu emoţie şi dragoste în glas, Iuliana Jianu, fost cadru didactic, le-a spus copiilor povestea Capra cu Trei Iezi. La 84 de ani, e o mare iubitoare de copii, aşa că a decis să facă voluntariat la centrul fundaţiei La Vale.

„Nu am nepoţi şi sufăr foarte mult. Aşa mult îmi plac copiii, mai ales aşa mici,” spune Iuliana Jianu, voluntar.

Voluntarii vor ajuta la lecţii 45 de copii proveniţi din familii defavorizate din Galaţi. Metoda a fost implementată de Fundaţia Principesa Margareta a României.

„Latura frumoasă a centrului şi ce ne deosebeşte pe noi de alte centre este faptul că avem voluntari vârstnici, mă refer la vârste de 70, 80 de ani, oameni care vin şi dedică din timpul lor, lucrează împreună cu copiii, participă la activităţi socio educative,” explică Anca Sohorca, reprezentant al Fundaţiei Principesa Margareta.

Este o diferenţă mare între generaţii, dar este o provocare sănătoasă şi, într-un timp destul de scurt, ei se obişnuiesc cu ei, îi apreciază, văd că aceşti oameni seniori au un interes în vieţile lor, în dezvoltarea lor şi sunt atraşi,” adaugă David Chronic, fondator al Fundaţiei La Vale.

Cei mai mulţi dintre vârstnici sunt foste cadre didactice, contactate de reprezentantii fundaţiei prin intermediul unor biserici.

„Petrec un timp pe care îl consider în folosul copiilor şi în folosul meu. Şi toată lumea este mulţumită de faptul că nu trece timpul degeaba. Nu-i aşa?” zice Viorica Pitaru, voluntar.

„Îi iubesc foarte mult și îmi place de ei. Aș fi vrut să am o continuitate de când am ieşit la pensie,” adaugă Florica Mocanu, voluntar.

Fundaţia Principesa Margareta a României a implementat în cinci judeţe din ţară centre intergeneraţionale în sprijinul copiilor şi vârstnicilor. Copiii pot veni la centru în fiecare zi lucrătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri