Service-uri auto arhipline pentru schimbare anvelopelor de iarnă. Reprezentant: Suntem nevoiți să refuzăm clienți

Data publicării:
service auto-cauciucuri

Primii fulgi de zăpadă au alimentat și mai mult graba șoferilor de a-și schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Service-urile sunt arhipline în această perioadă.

„Cererea în perioada aceasta e destul de mare. Capacitatea service-ului este atinsă, este la maximum, reușim undeva la 50 de mașini  - să servim zilnic-  iar din păcate, cererile pe care le refuzăm tot atât. Un schimb sezonier pornește de la 150 de lei. Include demontat-montat roată, jantat anvelopă și echilibrat. Trebuie să fim atenți la gradul de uzură al anvelopei, anvelopa să nu fie mai veche de 8 ani”, spune Cristian Răcan, reprezentant service auto.

„Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei. Pentru a face o alegere cât mai corectă în momentul în care vorbim despre acest gen de cauciucuri, vă prezentăm un ghid despre anvelopele de iarna și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos”, se arată într-un comunicat transmis, duminică, de Poliția Română.

Potrivit sursei citate, „Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă.

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, transmite Poliția.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri