Sari la conținut

Sfârșitul sezonului de litoral. Cât costă cazarea la mare în această perioadă

Dacă vă bate gândul să lungiţi vara, vremea este de acord cu încă un sejur la mare. Cine merge acum pe litoral are tot ce vrea: vreme frumoasă, preţuri la cazare la jumătate şi mai ales, linişte. Forfota din sezon a dispărut.

Apa mării s-a răcit, are cel mult 21 de grade celsius, iar acest lucru se vede, sunt foarte puţini turişti care fac o baie în mare.

În schimb, cei care au venit în această perioadă pe litoral s-au bucurat pe plajă de soarele care încă arde la orele amiezii.

„Chiar excelent, vremea foarte bună, am înţeles că se mai incălzeste săpătmâna asta, e bine”, spune un bărbat.

„Ţine vremea cu noi, totul este foarte bine, este ieftin, sunt multumiti, e bine”, afirmă o turistă.

În Mamaia, un sejur de 6 nopţi de cazare la un hotel de 5 stele cu mic dejun inclus costă 605 lei de persoană, la 4 stele costă 485 de lei, iar la 3 stele 425 de lei. Pentru cei care vor să stea mai puţin, există tarifele de o singură noapte.

„În cadrul programului Litoralul pentru toți avem tariful de 80 de ron de persoană cu mic dejun inclus. Gradul de ocupare este în jur de 40%, iar în weekend am avut 80%, solicitări avem în continuare mai ales pentru programul acesta şi e vreme frumoasă”, afirmă Lahme Bolat, managerul unui hotel.

Preţuri ceva mai mici sunt în sudul litoralului, în Venus, Neptun, Costineşti sau Olimp. Un sejur de 6 nopţi de cazare cu mic dejun inclus costă 469 de lei şi ajunge la 329 de lei pentru o persoană la 3 stele.