Sfatul care îi poate salva viața copilului tău în trafic

Data actualizării: Data publicării:
Copil la trecerea de pietoni.
Copiii pot deveni victimele accidentelor pe trecerile de pietoni dacă poartă haine închise la culoare. Foto: Captură video

Copiii pot deveni victimele accidentelor pe trecerile de pietoni dacă poartă haine închise la culoare atunci când afară plouă sau este înnorat. Specialiștii în siguranță rutieră îi sfătuiesc pe părinți să îi îmbrace pe cei mici în culori cât mai vii, ca să fie vizibili pentru șoferi.

Zilele mohorâte sunt o adevărată provocare în traficul din marile orașe, iar pietonii sunt greu de văzut.

Copiii prezintă cel mai mare risc de a trece neobservații. Această fotografie, devenită virală de-a lungul anilor, arată diferența dintre un copil îmbrăcat în geacă neagră și același copil îmbrăcat în geacă galbenă.

De aceea părinții trebuie să se gândească la faptul că alegerea hainelor pentru cel mic este în primul rand o măsură de siguranță, nu o alegere ce ține de modă.

Gabriel Chicioreanu, reprezentant al Federației Naționale a Asociației de Părinți: Am merge puțin mai departe și am recomanda părinților să le dea copiilor veste reflectorizante. Cu atât mai mult că acum toamna și iarna se întunecă mai repede și se luminează mai târziu.

Mulți părinți știu regula nescrisă a hainelor colorate pe timp de iarnă și încearcă să o respecte.

-În București unde, cu tot cu haine colorate, tot nu prea sunt observați și în zona asta suntem pățiți de multe ori.

-Așa ar trebui să fie, să fie cât mai observabili, mai ales că sunt condițiile astea când toamna și iarna sunt mai puțin evidentă, așa încât ar trebui să fie îmbrăcați mai colorat.

Pe de altă parte, hainele reprezintă doar unul dintre elementele de siguranță pentru cei mici.

Valentin Ciobanu, expert în siguranță rutieră: Ideea este că în momentul în care a văzut o mașină la fel de important este să încerce să privească spre șofer să vadă dacă privirea șoferului este către el, deci există o legătură vizuală cu șoferul.

Anul trecut au murit 550 de persoane pe trecerile de pietoni din România, arată datele Institutului Național de Statistică.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri