Sari la conținut

Sfaturi pentru un picnic reușit

Poliția Română a publicat un mesaj în care îndeamnă cetățenii să își protejeze bunurile atunci se destind și merg în parc sau la pădure. Foarte important este, de asemenea, ca grătarele să fie amenajate în locurile special amenajate, precizează Poliția Română.

England v Australia: 2nd Investec Ashes Test - Day One

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Pentru că este weekend și majoritatea românilor își petrec timpul în aer liber, la un picnic, sau la un grătar, Poliția Română le-a dat românilor mai multe sfaturi pentru ca evenimentul să fie unul reușit și fără incidente care pot strica buna dispoziție.

„Protejaţi-vă bunurile personale atunci când vă recreaţi!

Odată cu startul primăverii, ieşirile la iarbă verde sunt o opţiune pentru petrecerea timpului liber. Sâmbăta sau duminica, parcurile sau pădurile devin locuri de destindere sau petrecere.

Pentru un picnic făcut la pădure sau la iarbă verde trebuie respectate, potrivit legii, o serie de reguli şi reglementări. Potrivit legii, grătarele pot fi puse în zone special amenajate, aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, acolo unde există utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic.

Vă recomandăm să fiţi atenţi unde vă lăsaţi lucrurile personale! Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care v-aţi lăsat obiectele personale! Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile, camera de fotografiat – la vedere!

Încercaţi să nu lăsaţi o singură persoană la locul respectiv!
Cu un plus de vigilenţă, vă puteţi bucura de un picnic minunat, feriţi de evenimente neplăcute”, scrie Poliția Română pe Facebook.