Și-a văzut copilul cum moare fără să-l poată salva. Drama unor români într-un război care nu este al lor

Data publicării:
VAPOR1

Nava Araevo, sub pavilion liberian, dar cu armator elen, a ancorat în portul libian Derna cu 1.600 de tone de petrol în rezervoare. Potrivit autorităţilor din Grecia, un avion al armatei libiene a lovit cu o rachetă puntea vasului. Doi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa, între care şi un român. Doi filipinezi au fost răniţi.

Potrivit Ministerului român de Externe, armatorul grec a fost de acord să suporte toate cheltuielile legate de repatrierea tânărului român mort.

Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat acolo. Băiatul s-a îmbarcat în luna martie pe această navă şi urma să-şi termine practic contractul şi să vină acasă în luna ianuarie”, a declarat pentru Digi24 Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Nava avariată a plecat de la Derna, locul atacului, și se află în portul din Tobruk. Aici se vor efectua reparații sumare, astfel încât vasul să poată naviga în siguranță până în Grecia.

Atacul armatei libiene vine în contextul în care oraşul Derna se află sub controlul islamiştilor libieni radicali, iar autorităţile se tem că aceştia urmau să fie aprovizionaţi cu arme pe cale maritimă. Libia este măcinată de violenţe, de la înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi după opt luni de conflict, în 2011.

Controlată de miliţii, ţara este condusă de două Parlamente şi două Guverne rivale, unele apropiat islamiştilor şi celălalte recunoscute de comunitatea internaţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri