Simulatorul de accidente: zeci de şoferi au experimentat şocul produs de un accident rutier

Data publicării:
ACCIDENT-2

Oricine a putut experimenta senzaţia cu ajutorul unui simulator de accidente în trafic. Totul, ca parte a unei campanii care promovează purtarea centurii de siguranţă în trafic.

Un şoc puternic, fără să provoace totuşi leziuni! Este ceea ce simte corpul uman la un impact în trafic, dacă maşina se deplasează cu doar 10 kilometri pe oră. O viteză de 10 ori mai mare poate fi însă fatală pentru şoferi, mai ales dacă nu au centura de siguranţă.

„Destul de neplăcut, într-adevăr se simte impactul, deci mă gândesc că la o viteză mai mare e chiar groaznic şi ar fi riscuri foarte mari. Porţi centură în general? Da, port centură şi-acum mi-am dovedit că e recomandat”, a spus un șofer. 

La o viteză de 30 de kilometri pe oră, cu orice maşină am merge, chiar dacă este luxoasă sau mai simplă, viteza de parcurgere este de 10 metri pe secundă. 10 metri pe secundă într-un impact îl înmulţim cu kilogramele pe care le avem noi, să zicem 60 de kilograme ori 10, înseamnă 600 de kilograme forţă de impact la 30 la oră. Dacă nu purtăm centura la 30 pe oră ne rănim foarte grav”, a spus Florin Staici, pilot de raliuri. 

Campania are loc la nivel naţional, iar simulatorul va ajunge în marile oraşe ale ţării. A fost iniţiată după ce un studiu realizat la sfârşitul anului trecut de Comisia Europeană a scos la iveală faptul că România este pe primul loc în Europa la numărul de decese cauzate de accidentele rutiere.

Am adus un aparat care simulează accidentele la 10-20 de kilometri pe oră şi totuşi chiar şi la un impact la o viteză atât de mică se poate observa că şocul este destul de mare, deşi nu ne-am fi aşteptat, astfel că toţi oamenii după ce s-au dat jos din simulator au spus că vor purta centura de siguranţă de-acum încolo”, a spus Cristina Mihalache, organizatorul evenimentului.  

Anul trecut, doar în Timiş au avut loc, peste 230 de accidente grave de circulaţie, soldate cu 57 de morţi şi peste 190 de răniţi grav.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri