Sindicaliștii BNS vor protesta în Piața Victoriei

Data actualizării: Data publicării:
protest dacia digi craiova

Se anunţă un amplu protest în Capitală săptămâna viitoare, al sindicaliștilor BNS, printre care sunt și angajați ai uzinelor Dacia. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de „impozitarea fără precedent” a veniturilor salariaților din România.

Protestul este anunțat pentru marți, 12 decembrie, începând cu ora 10.00. Atunci, peste 1.000 de reprezentanți ai Federației IndustriAll BNS vor manifesta în Piața Victoriei, potrivit unui comunicat al Sindicatului Autoturisme Dacia.

Încălcarea Constituției României, impozitarea fără precedent a veniturilor salariaților demonstrează că această țară este condusă pe un drum periculos pentru poporul român”, se arată în comunicat.

De asemenea, protestul este anunțat și de BNS printr-un comunicat. Sindicalişii acuză membrii Parlamentului de lipsă de interes faţă de problemele exprimate de angajaţi, precum şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

„Prin această acţiune de protest continuăm să atragem atenţia Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă”, mai spun ei. BNS consideră că drepturile muncitorilor sunt ameninţate, iar şansele pentru relaţii de muncă bazate pe respect se degradează.

Nu este prima dată când sindicaliștii de la Dacia protestează, în urma modificării Codului Fiscal de către Guvern, prin care contribuțiile sociale au fost transferate din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

10.000 de oameni au protestat la Mioveni în urmă cu o lună, față de „revoluția fiscală” a Guvernului.

Pe lista nemulţumirilor mai sunt și alte puncte. Este vorba despre legea privind obligativitatea negocierii contractului colectiv de muncă şi autostrada Piteşti-Sibiu, a cărei construcție nu a început și pe care sindicaliştii o consideră vitală pentru industria auto, pentru că ar ajuta producţia Dacia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri