Sinistrați din cauza birocrației. Zece oameni trăiesc în containere, într-o comună din Argeș

Data publicării:
case-container

Am improvizat un pat pentru fetiţa cea mică, să nu stea pe saltele, că e rece”, spune Marin Ștrulă, din comuna argeșeană Bascov.

În interior, pare o locuinţă modestă. În realitate însă este un container metalic unde aceşti oameni îşi duc traiul de aproape patru luni.

Inundatiile din luna iulie au facut dezastru in comuna Bascov.Din aceasta gospodarie nu a mai ramas nimic.Pentru ca lucrarile la noua locuinta sunt la stadiul de fundatie, cei sase membrii ai familiei vor fi nevoiti sa isi petreaca iarna in acest container

Familia Ştrulă nu a mai rămas cu nimic în urma inundaţiilor din vară. „A fost foarte greu pentru mine, mi-am revenit după două săptămâni”, spune Bianca Ștrulă.

Apa imensă până sus de tot era. Ne-a prins pe toţi aici în faţă. Am avut noroc cu băiatul cel mic care a tăiat gardul şi ne-am salvat”, povestește Marin Ștrulă.

Deşi pot spune că au un acoperiş deasupra capului, condiţiile lasă de dorit.

Este foarte greu. La ploaie se scurge apa pe lângă perete, găsim apă pe saltele”, afirmă Marin Ștrulă.

La câţiva paşi, alte două familii se gândesc cu groază la gerul iernii.

Primăria a asigurat din bugetul local construirea caselor. Lucrările au început abia săptămâna trecută din cauza formalităţilor.

A trebuit să facem neapărat toate formele, rapoarte de expertiză, proiectele, să gândim soluţii. La noi durează foarte mult actele şi după aceea construcţia în sine”, a declarat Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov.

Edilul spune că va aduce voluntari care să contruiască locuinţele până la începutul lui decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri