Sinistraţii din Galaţi cer să se mute în containere

Data actualizării: Data publicării:
inundatii galati

Drumul Național 25, care face legătura între Galați și Tecuci, este în continuare închis după inundaţiile de zilele trecute. Șoferii care vor să ajungă în nordul Moldovei trebuie să facă un ocol de 100 de km, pe la Brăila. Între timp, oamenii ale căror case stau să cadă cer containere în care să se mute.

Liviu Baltagă, inginer șef la Apele Române SGA Galați: „Cu jeep-urile se poate trece, probabil că diseară, cel târziu mâine dimineață se poate circula.”

În comunele afectate de inundații, autoritățile au făcut o primă evaluare. Cel puţin 35 de case din 3 localități sunt grav afectate și riscă să se prăbușească. Oamenii speră să primească un container în care să locuiască.

„Nu se mai poate locui aicea 100 de ani, nu se mai face nimic, absolut nimic. N-avem unde să stăm, am solicitat container și acuma să vedem.”

Dănuț Codrescu, primarul comunei Cuza Vodă: „La cele foarte grav avariate, trebuie neapărat oamenii să locuiască undeva și peste o lună vine iarna.”

Membrii unei asociații pentru protecția anumalelor au adus mâncare pentru câini și pisici.

Valeria Drăgușu, asistent veterinar: „Multe dintre animale ni s-a zis că au murit, cele care au supraviețuit au fost doar în stare de malnutriție și ude, murdare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri