Sinistrații sunt nemulțumiți de ajutoarele primite: Mie nu îmi trebuie perie de dinți și hârtie igienică, îmi trebuie mâncare

Data publicării:
ajutoare

Apele le-au luat aproape tot oamenilor din Polovragi, județul Gorj. Acum, ei au primit ajutoare de la Crucea Roşie constând în saci de dormit şi produse de igienă. Exact ce nu aveau nevoie, spun ei.

„O zi că ne dă perie de dinți, hârtie igienică. Mie nu îmi trebuie, mie îmi trebuie mâncare, că, uite, am copii aici”, a spus o localnică.

„Au fost nemulțumiri pentru că nu am reușit să dăm la fiecare familie și alimente, și pachete igienice și saci de dormit, dar sper că din puținul pe care l-au primit să își asigure pe o perioadă scurtă cele necesare”, a spus Marius Vlaicu, preşedintele onorific al filialei Crucea Roşie Gorj.

Nemulţumiţi au fost şi oamenii din localitatea Novaci, aflată la 15 kilometri de Polovragi. O femeie se plânge că ajutoarele abia au ajuns la câţiva oameni şi că nu a primit nimic.

„Trebuie să dea pe cap de om, nu să te cerți pe mâncare, care prinde, prinde, care nu, nu”, spunea femeia.

Câteva minute mai devreme însă, tot ea abia putea să ducă alimentele primite. Alţii, mai pregătiţi, au cărat alimentele cu roaba.

Apele s-au retras acum din localităţile Polovragi şi Novaci. În continuare, autorităţile încearcă să repare drumuri şi podeţele afectate, în timp ce oamenii se chinuie să scoată mâlul din case. Nu ştiu nici ei cum vor reuşi să revină la la viaţă cât de cât normală. Ultima oară au fost inundaţi, spun cei mai bătrâni dintre ei, în urmă cu 50 de ani.

Bilanțul dezastrului

Pompierii au evacuat din calea viiturilor 1.832 de oameni; au plecat doar cu hainele de pe ei şi au lăsat în urmă dezastrul. Apele au trecut peste 251 de localităţi şi aproape 2.400 de case au fost inundate. Puhoaiele au trecut şi au lăsat în urmă probleme mari. 2.500 de fântâni sunt pline de mâl, la fel şi locuinţele oamenilor.

persoane decedate: 3

persoane dispărute: 1

judeţe afectate: 11

persoane evacuate: 1.832

localităţi afectate: 251

locuinţe inundate: 2.377

poduri distruse: 13

fântâni colmatate: 2.475

sursa: MAI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri