Situație bizară în sectorul 6: au fost făcute treceri de pietoni în parcări. Nedumerirea locuitorilor

Data actualizării: Data publicării:
Indicatoare inutile trecere de pietoni sectorul 6

Odată cu venirea primăverii nu au răsărit doar florile, ci şi semnele de circulaţie. Vorbim despre mai multe indicatoare rutiere care au fost montate pe străduţele dintre blocuri, în sectorul 6 al Capitalei. Deşi în aceste zone oamenii sunt nevoiţi să meargă pe stradă, pentru că nu există trotuare, autorităţile s-au gândit că mai importante ar fi nişte treceri de pietoni. Acestea au fost amenajate în cele mai ciudate locuri, inclusiv în parcările de reşedinţă.

Indicatoarele şi marcajele rutiere au apărut ca ciupercile după ploaie. Străduţele din sectorul 6 sunt pline de treceri de pietoni şi plăcuţe de semnalizare, multe dintre ele inutile.

Alexandra Georgescu, jurnalist Digi24: Aceste indicatoare au fost montate chiar lângă parcările de reşedinţă. Pietoni oricum sunt nevoiţi să meargă pe stradă pentru că nu există trotuare şi atunci rămâne întrebarea: cui folosesc aceste treceri de pietoni?

Deşi nici ei nu văd rostul acestor indicatoare, muncitorii îşi văd în continuare de treabă...

- De pietoni? Montăm şi din alea. Depinde unde trebuie, unde e trecerea de pietoni.

Bucureştenii din zonă nu înţeleg planul autorităţilor.

- Trebuiau investiţii şi asta e povestea. Ca în România.

- Chiar în parcare, da. Aiurea. Aiurea, fără cap. Treburi fără cap, cum sunt multe.

Administraţia Domeniului Public Sector 6 explică însă că totul face parte dintr-un proiect amplu de sistematizare a circulaţiei.

Din 18 martie 2019, ADPDU Sector 6 a procedat la instalarea primelor indicatoare rutiere necesare pentru sistematizarea circulaţiei în zona menţionată (semne rutiere de treceri de pietoni, cedează trecerea, limită de viteză, etc). Trebuie precizat faptul că programul de introducere a sensurilor unice nu este finalizat”, se arată într-un răspuns pentru Digi24.

Jurnaliştii Digi 24 le-au prezentat responsabililor din primărie şi câteva imagini cu indicatoare montate în cele mai ciudate locuri, cerându-le explicaţii. Concluzia a fost că... e loc de mai bine.

„Ţinând cont de specificaţiile zonei, acolo unde proiectul tehnic diferă de realitatea din teren, semnele de circulaţie vor fi reamplasate astfel încât, până la punerea în aplicare a noului proiect de sistematizare, circulaţia auto şi pietonală să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, este răspunsul primăriei.

Locuitorii sectorului 6 au acum o altă dilemă. Potrivit legislaţiei, parcarea este interzisă pe zebră, ori la mai puţin de 25 de metri înainte şi după aceasta. Aşadar, oamenii care au locuri de parcare plătite la ADP şi pe care au răsărit acum treceri de pietoni se întreabă dacă mai este sau nu legal să îşi lase maşinile acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri