Situație bizară la Brașov. Stradă asfaltată în campania electorală, decopertată

Data actualizării: Data publicării:
strada decopertata
O jumătate de stradă din Brașov a fost decopertată după ce a fost asfaltată din greșeală Foto: captură video

Situație bizară într-un cartier din Brașov. O jumătate de stradă care a fost asfaltată „din greșeală” a fost decopertată. Strada fusese asfaltată complet în campania electorală. Primăria recunoaște că a fost o greșeală: constructorul trebuia să lucreze doar pe jumătate de drum, cea care aparține domeniului public. Cealaltă jumătate de drum este proprietate privată.

Deși locuitorii din zonă s-au bucurat în momentul în care a fost asfaltată porțiunea de drum, lucrurile s-au schimbat. O lună mai târziu, asfaltul a dispărut, iar acum șoferii trebuie să conducă cu mare atenție din cauza gropilor.

„Subit, acum două nopți au decopertat-o și aia a fost tot”, a povestit o vecină.

„Am văzut dimineață că e decopertat”, spune o altă femeie.

„Și-o fi luat asfaltul înapoi, probabil”, zâmbește un șofer, care face haz de necaz.

Banda de drum pe care a fost scos asfaltul, într-o noapte, este proprietate privată. Cea care o deține a reclamat că modernizarea a fost făcută fără autorizațiile necesare.

„M-am adresat Poliției Locale, Primăriei și I.P.J.-ului Brașov să văd în ce condiții au fost realizate respectivele lucrări. Au considerat că a fost făcută o greșeală de către cei care se ocupă de asfaltarea zonei”, a declarat proprietara.

Firma angajată de Primărie să repare jumătate de drum a turnat asfalt pe toată strada. Administrația locală spune că nu va plăti pentru lucrările făcute în plus și nici pentru scoaterea asfaltului de pe proprietatea privată.

„În momentul în care am fost sesizați cu privire la lucrările care s-au executat acolo, am solicitat firmei să readucă acel tronson de stradă la starea inițială. Acolo municipalitatea este într-un proces cu un proprietar care deține o cotă parte din acel tronson de stradă”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov.

DREPT LA REPLICĂ

În urma apariției acestui material, am primit miercuri, 11 noiembrie 2020, pe adresa redacției, următorul drept la replică:

„La cererea Primariei Brasov firma Euro Strada, care a asfaltat „..din greseala..” o parcela de teren privat aflata la intersectia strazii Ioan V. Socec cu strada 1 Decembrie 1918, din zona Tractoru, a procedat la inlaturarea asfaltului si aducerea terenului la stare initiala, pentru ca lucrarile s-au efectuat fara autorizatie de construire si fara ordin de incepere a lucrarilor.

Operatiunea de inlaturare a asfaltului a avut loc in noaptea de luni spre marti 26-27.10.2020, spre nemultumirea proprietarilor locuintelor din zona, care au reactionat prin sesizari si reclamatii.

Conform reglementarilor si prevederilor legale, accesul la imobilele nou construite in zona trebuie asigurat de catre cei care solicita autorizatiile de construire pentru acestea.

In cazul de fata, pana in 2018, toate blocurile construite in zona s-au facut cu accesul la drumurile publice prin alte parti, pe trasee care nu includ aceasta parcela de teren.

In 2018, Primaria Brasov a stabilit, prin autorizatiile de construire acordate pentru ansamblul rezidențial “Grandis Residence”, in sarcina dezvoltatorului imobiliar S.C. Insigra S.R.L., reglementarea regimul juridic al unor suprafețe, care includ si acest teren, până la darea în folosință a construcțiilor.

S.C. Insigra S.R.L. nu si-a indeplinit, pana acum, obligatia impusa prin autorizatiile de construire, de a reglementa respectivele suprafete de teren. In schimb a procedat la intabularea, apartamentarea si vanzarea unor blocuri si apartamente, in baza unor certificate de dare in folosinta eliberte chiar de Primaria Brasov.

Reprezentantul Primariei Brasov, dl. Toarcea a afirmat, in mod bizar, ca asfaltarea s-a facut din greseala, de catre firma responsabila cu asfaltarile din zona Tractorul, ca si cum muncitorii ar actiona de capul lor fara a beneficia de indrumarea unor ingineri constructori si topografi si fara ca lucrarile de asfaltare sa fie receptionate si monitorizate de catre administratia locala, prin serviciile de specialitate.

Considerand toate aceste intamplari ca fiind nereguli, coproprietarul terenului a facut demersurile legale, pe care le-a avut la dispozitie si la care s-a priceput, pentru remedierea situatiei.

Coproprietarul terenului nu a cerut si nu asteapta de la Primaria Brasov nici o oferta.”

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri