Situaţie paradoxală în Braşov. Ştrand cumpărat în rate, lăsat în paragină

Data publicării:
strand

Situaţie paradoxală în Făgăraş, judeţul Braşov. Mai multe proprietăţi au fost lăsate în paragină, deşi Primăria a făcut credit ca să le cumpere. Mai are de plătit rate până în 2030 pentru ştrandul care nu a mai funcţionat din 1989 şi stadionul care stă să se dărâme. Administraţia susţine că a găsit, acum, surse de finanţare pentru modernizarea acestora.

Cumpărate de la combinatul chimic de o firmă din Bucureşti cu 500.000 de euro, stadionul, ştrandul şi un parc din Făgăraş au fost revândute către municipalitate, cu un preţ de 6 ori mai mare. Primăria a luat, în 2008, un credit pentru a acoperi întreaga sumă. Însă abia acum a apărut şi un proiect de modernizare a acestora.

-Ştrandul de cât timp nu mai funcţionează?

-Oho, de 40 de ani.

Gheorghe Sucaciu, primarul Făgăraşului: Avem o finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru un bazin de înot pe suprafaţa fostului ştrand şi pe suprafaţa parcului Regina Maria avem, la fel, un proiect european în jur de 2,3 milioane de euro pentru a moderniza acel parc.

O altă clădire de care primăria pare să fi uitat este fosta cazarmă militară. MApN a cedat-o, gratuit, în urmă cu 12 ani, iar de atunci clădirea din centrul oraşului se tot degradează.

-Nu au făcut nimic, e în paragină. Tot e în paragină.

-O clădire utilă, ar putea fi folosită la multe, nu neapărat militar. Eu ştiu ce se va alege?!

-Să repare imediat. Doamne fereşte de o calamitate, de ceva, ai unde să bagi oamenii. Dar nu gândeşte nimeni.

Gheorghe Sucaciu, primarul Făgăraşului: N-a fost folosit mulţi ani de zile, bineînţeles că s-a şi degradat. Dar acolo am pregătit documentaţia şi pregătim finanţarea pentru a-l putea reabilita şi a-l putea folosi.

Echipa Digi24 a trimis solicitări reprezentanţilor fostei administraţii din Făgăraş, pentru a afla de ce spaţiile au fost neglijate atâţia ani. Până acum nu a primit niciun răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri