SNSPA, membră a consorțiului CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale

Data publicării:
studenti, facultate, laptop, cursuri
Foto: Shutterstock

Șapte universități de top din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România și Suedia alcătuiesc CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale. Consorțiul creat de aceste universități din Europa are strategii pe termen lung și activități concrete comune, care vor fi în beneficiul studenților, al profesorilor și cu un puternic impact asupra publicului larg. CIVICA va fi prototipul universității de mâine, va genera soluții inovatoare pentru cele mai presante provocări ale lumii, inspirate de științele sociale și va promova valorile civice europene, se arată pe site-ul snspa.ro.

studenti
Foto: Shutterstock

Universitatea Bocconi (Italia), Universitatea Central Europeană (Ungaria), Institutul European Universitar (Organizație europeană interguvernamentală), Hertie School of Governance (Germania), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (România), Sciences Po (Franța) și Școala de Economie din Stockholm (Suedia) s-au aliat sub numele „CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale”, pentru a deveni una dintre universitățile-pilot europene în prima rundă a aplicațiilor pentru Erasmus+ în februarie 2019.
Într-o declarație comună a misiunii pe termen lung, cei șapte președinți/rectori recunosc rolul special al științelor sociale în generarea de soluții pentru cele mai presante provocări ale lumii. CIVICA reliefează ambiția acestor instituții de învățământ superior de a-și asuma responsabilitatea lor civică în calitate de europeni față de generațiile viitoare și față de rolul Europei în lume.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri