Șoferul de TIR care a ucis o femeie și un copil pe A1 încercând să scape de verificarea ISCTR a fost condamnat pentru omor calificat

Data publicării:
accident pitesti
Sursa foto: Argeș Știri / YouTube

Șoferul de TIR a care a întors pe autostrada A1 în 2020, pentru a evita un control ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier), provocând un accident în care a murit o femeie de 25 de ani și fetița ei de 1 an și 10 luni, a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 16 ani de închisoare pentru omor calificat, scrie Clujust.ro

Potrivit sursei, care citează motivația instanței, anterior accidentului, șoferul de TIR manipulase aparatul tahograf, mersese pe contrasens pe o bretea a autostrăzii A1 și staționase pe banda de urgență.

Șoferul a declarat în fața anchetatorilor că a montat un magnet pe impulsorul cutiei de viteze pentru a manipula aparatul tahograf și a altera timpii de conducere, apoi și-a continuat drumul pe autostrada A1, sensul București-Pitești. Ulterior, a părăsit autostrada pe breteaua Pitești Sud - Craiova și a pătruns pe pasarela care traversează A1, de unde a observat echipajul ISCTR oprit pentru control. Pentru a evita controlul și o sancțiune contravențională, întrucât figura pe tahograf ca aflându-se în perioada de repaos, șoferul a depășit linia continuă, a păstruns pe contrasens pe breteaua de pe ieșire de pe autostradă spre Cătanele, și s-a deplasat neregulamentar 700 de metri până pe A1.

În continuare, șoferul a pătrunt din nou pe autostradă, pe contrasens, virând stânga și nu dreapta, înaintând spre sensul de mers Râmnicu Vâlcea-București. A oprit câteva momente pe banda de urgență, apoi a pus avariile, a continuat deplasarea pe banda de decelerare, iar apoi a pătruns succesiv pe banda 1 și banda 2 și a virat stânga spre breteaua de ieșire de pe autostradă (Pitești Sud-Craiova), blocând într-o poziție transversală ambele benzi ale sensului spre București. Atunci s-a produs coliziune cu autoturismul care circula pe sensul dinspre Râmnicul-Vâlcea spre București.

În urma coliziunii, soția șoferului, în vârstă de 25 de ani, a fost grav rănită și transportată la spital unde a murit, iar fiica acestuia, în vârstă de 1 an și 10 luni, a murit la locul accidentului.

Ulterior s-a stabilit că autoutilitara nu avea nici poliță RCA, copia depusă la dosar fiind falsă.

Tribunalul Argeș l-a condamnat pe șofer la 16 ani de închisoare pentru omor calificat. Decizia nu este definitivă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri