Soluția găsită de medicul Vasi Rădulescu pentru bătrânul bătut de la Brașov

Data actualizării: Data publicării:
barbat batut brasov

Bătrânul bătut crunt pe treptele unui pasaj din Braşov va fi plasat într-un centru din Bihor, loc în care va fi supravegheat și i se vor asigura toate condițiile necesare unui pacient cu demență, anunță medicul Vasi Rădulescu. Din banii strânși din donații, urmează să fie construită o casă în care va locui Dumitru Neculai, alături de alți oameni aflați în nevoie. Aceasta este soluția găsită de medicul Vasi Rădulescu, aprobată de internauți pe pagina de Facebook. 

"Am găsit un domn taman în Bihor, la Tinca. Un mare om, care în centrul său are grijă de 300 de oameni. Ia din toată țara. Ne-am gândit că e bine, că se va rupe de Focșani și Brașov, că va avea supraveghere, că nu va bea, că va avea toate condițiile. Bun, dar ce facem cu banii?

Ne-am gândit așa: să facem o casă acolo, cu curte, cu un animal, aproape de centru. Să o dăm în uz domnului Dumitru, dar să aparțină de centrul domnului Pașca Viorel. Să mai punem 1-2 oameni în ea. Ea în timp să rămână pentru acel scop, de a ajuta și alți oameni în nevoie. Sunt teribil de mulți.

Totul transparent. Cu voia voastră. Dacă îi cumpărăm pe undeva ceva, o să fie dezastru. Garantez. Dacă îl punem să stea singur, la fel. Iar banii nu sunt ai familiei sau ai mei. Banii sunt ai donatorilor care au vrut să-l ajute pe domnul Dumitru. Și vreau să-i facem bine, nu mai mult rău. De rău a tot avut parte. Ce credeți?," a scris medicul pe pagina de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vasi Rădulescu a povestit și problemele pe care le-a întâmpinat în încercarea de a-l ajuta pe bătrânul pe care chiar propria familie l-a respins. 

"După niște aventuri la Focșani în care s-a încercat pensionarea pe handicap (demență formă medie), am aflat că încadrarea era în grad III și asta însemna...atenție mare...și mai mare atenție... suma de 35 de lei pe lună de la statul român!

Spitalul nu-l putea ține acolo, pentru că aveau zeci de pacienți și pentru că nu era asigurat. Credeți că asistența socială ar fi rezolvat ceva? Vă spun eu: nu! Am rugat familia să îl ia pe TATĂL LOR o perioadă până găsim o soluție. Păi stai că nu putem, păi nu avem unde, păi...

Am sunat la centre și nu aveau loc. Sau nu aveau condiții pentru un om care necesită atenție deosebită. Să îi luăm o casă, au zis unii. Serios? Să stea singur un om cu Alzheimer? Exclus. Să dăm banii familiei. Păi nu erau ai familiei, îmi pare foarte rău. Erau dați de oameni buni care au vrut să ajute bătrânul bătut la Brașov, scăpat cu viață ca prin minune," a povestit medicul. 

Medicul a fost felicitat pentru soluția găsită. " Ideea ta e foarte bună. Oriunde va ajunge, dacă va avea îngrijire permanentă, e mai bine decât singur sau cu o familie care nu are posibilitatea să-l întrețină," a scris un internaut. "Mi se pare magnifică ideea cu dl Paşca, care va şti să înmulţească binele ăsta, după cum o şi dovedeşte istoricul gesturilor sale," adaugă altul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri