Soluția unui consilier pentru a scăpa de mașinile abandonate în parcările din București

Data publicării:
rabla2

Un consilier municipal al Opoziţiei a găsit soluţia să cureţe Bucureştiul de maşinile care ocupă degeaba puţinele locuri de parcare. Propune primarului să dea mii de lei proprietarilor, în schimbul rablelor. Asta ar însemna, însă, circa un milion de lei, şi rămâne de văzut dacă municipalitatea este de acord.

Matei Ţugui, consilier general Primăria Bucureşti: Proiectul l-am ilustrat cu o poză făcuta chiar aproape de unde stau, unde era o Dacia foarte veche, plină cu echipament de înot. Deci era folosită ca un fel de dulap, în afara casei, dar era într-o parcare marcată de către Primăria de sector, deci ocupă un loc de parcare valid.

În Bucureşti există acum aproape un milion trei sute de mii de maşini înmatriculate şi destule fac degeaba umbră asfaltului. De aceea un consilier de la Uniunea "Salvaţi România" propune primăriei să acorde proprietarilor ce renunţă la vehiculul vechi şi inutile trei mii de lei pe care să îi poată folosi cum doreşte sau un voucher de 5.000 de lei cu care poate plăti taxe şi impozite, abonament pentru transportul în comun sau biciclete ori trotinete electrice. Şoferilor în cauză le surâde idee, dar...vor bani mai mulţi.

Șofer: Depinde, adică totuși conduc o mașină mai scumpă de 3.000 de lei, nu este echitabil.

Consilierul USR mai aşteaptă nişte avize de la comisii de specialitate. Dacă le primeşte, poate să depună proiectul la cabinetul primarului general, care va decide dacă îl pune în practică sau nu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri