Şomaj tehnic la Mina Husnicioara: 750 de mineri sunt plătiţi cu 75% din salariu timp de zece zile

Data publicării:
mineri-4

750 de mineri de la Mina Husnicioara intră luni în şomaj tehnic. Motivul: Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin nu şi-a achitat datoriile, aşa că cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia refuză să încheie un nou contract. La mijloc sunt prinşi minerii, care se văd nevoiţi să stea acasă zece zile, timp în care vor fi plătiţi cu 75% din salariu.

Decizia ca minerii de la Cariera Husnicioara să fie trimişi acasă a fost luată de conducerea CEO, în subordinea căreia se află mina.

La sfârşitul anului trecut, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Turnu-Severin a încheiat un contract provizoriu cu Complexul Energetic Oltenia pentru două luni. Deşi contractul a expirat luna trecută, banii nu au fost achitaţi. De altfel, datoriile totale ale Regiei către Complexul Energetic depăşesc 200 de milioane de lei.

Conducerea CE Oltenia intenţionează să externalizeze această carieră din cauza sumelor foarte mari pe care le are de recuperat de la RAAN. Externalizarea nu se va putea face deocamdată, întrucât RAAN este în insolvenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri