SONDAJ: 99% dintre români au auzit de tragedia de la #Colectiv. Cei mai mulți îi consideră pe patroni principalii vinovați

Data publicării:
foto logo colectiv club imagine colectiv ro-2

 

Potrivit cercetării, doar 0,8% dintre cei chestionați declară că nu au auzit de incendiul de la Colectiv, iar 0,2% au ales varianta „nu știu” sau „nu răspund”.

De asemenea, 34% dintre români îi consideră drept principali vinovați pe patronii localului, 23,8% au indicat firma care a organizat concertul și efectele pirotehnice, 20,1% — autoritățile locale (Primăria sectorului 4 etc.), 14,8% — autoritățile centrale (Guvern, Ministerul de Interne, ISU etc.). 

În schimb, 2,3% dintre cei chestionați consideră că vina pentru cele întâmplate aparține tinerilor care au mers la concert. 5,1% au declarat că nu știu sau nu au răspuns la întrebarea „Cine poartă cea mai mare vină pentru cele întâmplate în clubul Colectiv?”.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul, în perioada 26 noiembrie-2 decembrie. Volumul eșantionului a fost de 1.071 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. 

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Chestionarele au fost aplicate în 40 de județe și municipiul București, într-un total de 89 de localități (orașe, comune, sate).   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri