Sondaj IRES. Aproape un sfert dintre români au avut nevoie de spitalizare

Data publicării:
spital asigurar sanatate CAS 5295480-Mediafax Foto-Remus Badea-1

 

Sondajul arată că aproape un sfert dintre români au avut nevoie de spitalizare. Dacă pentru sănătate au găsit timp şi bani, românii au tăiat din cheltuielile pentru cultură şi recreere.

Mulţi români au făcut drumuri la doctor, în anul care tocmai se încheie. 71 la sută dintre cei care au participat la sondaj au declarat că au mers la un cabinet medical. Dintre aceştia, trei sferturi sunt femei.

Cele mai multe persoane care au avut nevoie de medic au vârste de peste 65 de ani.

Cât priveşte domiciliul peste 75 la sută dintre bolnavi locuiesc la oraşe.

În ceea ce priveşte internarea, 22 la sută dintre români au avut nevoie de spitalizare în acest an. De asemenea, românii nu au ocolit nici farmaciile. 87 la sută dintre ei au cumpărat medicamente.

Cu totul diferit stă situaţia când vine vorba despre recreere. Românii nu au avut bani prea mulţi pentru relaxare. Studiul arată că aproape 70 la sută nu au mers în 2013 la un spectacol, iar aproape 60 la sută nu au cumpărat nici o carte.

Nici cinematograful nu a fost pe lista de cheltuieli a românilor. Doar 15 la sută au mers să vadă un film - cei mai mulţi tineri de până în 35 de ani şi cu studii superioare.

În schimb, jumătate dintre românii intervievaţi au preferat să meargă cel puţin o dată la un restaurant sau la un bar. Trei sferturi dintre ei sunt tineri cu vârste între 18 şi 35 de ani.

Studiul a fost făcut în perioada 12-13 decembrie, pe un eşantion de 1.380 de persoane, prin metoda interviului telefonic. Marja de eroare este plus minus 2,7 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri