Sorin Oprescu: Lucrările la Arcul de Triumf se vor încheia înainte de 1 decembrie

Data publicării:
arcul de triumf captura

 

"Lucrările au început în ianuarie 2014. Acum sunt executate într-o proporție de 84%, durata de execuție a restaurării Arcului de Triumf a fost prelungită, cu acordul finanțatorului, din cauza suspendării de către Ministerul Culturii a lucrărilor de restaurare a pietrei pe perioada iernii. Lucrarea va fi încheiată înainte de 1 decembrie, astfel încât să poată fi sărbătorită Ziua Națională la locul ei obișnuit", a spus Oprescu, cu prilejul redării Muzeului "Casa Cesianu" circuitului turistic.

El a precizat că în ceea ce privește Arcul de Triumf se lucrează la restaurarea fațadelor și a inscripțiilor. "Mă refer la textele de pe fațadele laterale distruse în perioada comunistă, care vor fi refăcute integral conform imaginii originale. S-au executat basoreliefurile, respectiv medalioanele cu chipurile regale", a menționat acesta, citat de Agerpres.ro 

Lucrarea "Consolidare, reabilitare și conservare Arcul de Triumf" este finanțată prin Programul Operațional Regional 2007 — 2013. Prioritară a fost consolidarea monumentului, potrivit PMB. S-a utilizat aceeași procedură ca la sediul vechi al Primăriei Capitalei, izolarea antiseismică a bazei clădirii, care constă în decuplarea structurii de vibrațiile terenului și introducerea izolatorilor antiseismici. Monumentul devine astfel rezistent la un cutremur de 9 grade pe scara Richter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri