Spectacol de gheaţă la Bâlea Lac. Biserica de la cea mai mare altitudine din România

Data publicării:
balea

După ce la sfârşitul anului trecut a fost deschis hotelul de gheaţă, acum, constructorii au terminat şi biserica, iar de săptămâna viitoare, în lăcaşul de cult construit la cea mai mare altitudine din România se vor putea organiza botezuri şi cununii.

Şantierul de gheaţă aflat la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, este oficial încheiat. Toate construcţiile au fost finalizate, după o luptă cu natura capricioasă, în condiţii de ceaţă, vânt sau ninsoare abundentă. 20 de oameni au lucrat aici zi-lumină, la temperaturi negative. Au extras blocurile de gheaţă din lacul glaciar, au făcut aceste cărămizi din gheaţă, pe care apoi le-au asamblat ca în orice altă construcţie. Complexul pe care l-au realizat este unic în Europa de Est. Sculptorii în gheaţă au mai făcut doar câteva finisaje.

Peisajul este complet: ultimul edificiu, biserica de la cea mai mare altitudine din România, poate fi de acum vizitată. „În biserica de gheaţă se mai fac câteva lucrări de finisare. Pe 29 ianuarie va avea loc o slujbă ecumenică de sfinţire, la care vor participa în jur de 6-7 preoţi, de diferite confesiuni”, a spus Andreea Voloșenco, reprezentant Ice Hotel.

Peste 60 la sută dintre cei care vizitează complexul inedit de la Bâlea Lac sunt turişti străini. Cei mai curajoşi se cazează în camerele hotelului de gheaţă, unde temperatura nu trece de 2 grade Celsius. Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac, cel mai înalt din România la această dată, măsoară 160 de centimetri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri