Spitalul de Neurochirurgie din Iași impune o taxă interzisă: 50 de lei pentru internare

Data publicării:
1103spital 20iasi-54098

Asta deși încă de anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a cerut spitalelor să nu mai încaseze niciun ban, cu excepţia sumelor percepute pentru parcare şi rezerve.

Conducerea spitalului susține că aceşti bani sunt justificati de confortul sporit de care bolnavii au parte. În fiecare salon simplu există aer condiţionat, frigider sau televizor, deși legea impune să fie doar pat şi dulap.

Măsura a fost luată de spital pentru a putea avea fonduri proprii, dar și pentru că pe durata internării, pacienții au toate serviciile asigurate gratuit. Numai o investigație poate ajunge la 200 de lei, iar cine dorește o rezervă trebuie să mai dea 45 de lei pe zi.

Pe de altă parte, pacienții sunt nemulțumiți și spun că sunt nevoiți să stea înghesuiți într-un salon cu multe paturi, deși plătesc contribuția la sănătate în fiecare lună. Și, deși achită și taxa de 50 de lei, tot nu li se oferă suficiente condiții.

Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași i-a avertizat pe managerii spitalelor încă din noiembrie că toate taxele care condiționează actul medical nu sunt nici morale, nici legale. Mai multe echipe de control vor face acum verificări pentru a se vedea condițiile în care este percepută această taxă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri