Stagiul de pregătire după facultate ar putea deveni obligatoriu

Data publicării:
stagiu

În curând, orice absolvent de facultate ar putea fi obligat să devină stagiar, pe o perioadă de şase luni, înainte de a munci într-o companie cu acte în regulă. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost votat deja în Senat şi rămâne de văzut dacă va trece şi de Camera Deputaţilor.

Orice absolvent de studii superioare va fi obligat să efectueze, timp de 6 luni, o perioadă de stagiatură la o companie. Potrivit proiectului de act normativ, în cele 6 luni, cât va fi perioada de stagiatură la o companie, absolvenţii de studii superioare îşi vor aprofunda cunoştinţele teoretice şi vor învăţa, practic, ce înseamnă meseria respectivă.

Şi angajatorul va avea de câştigat: acesta va primi 250 de lei pentru fiecare tânăr şcolit în firmă. Dacă absolventul va fi dat afară înainte de termenul de 6 luni, patronul va fi obligat să restituie banii.

Potrivit statisticilor, din cei peste 400.000 de şomeri înregistraţi, la ora actuală, la nivel naţional, în jur de 3.500 sunt cu studii superioare. În acest moment, stagiatura este legalizată doar pentru medici, avocați şi notari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri