Starea Nației. Ce spun românii de la sat despre „Balena albastră”

Data actualizării: Data publicării:
icon

Despre „Balena Albastră” s-a auzit și la sat, iar românii simpli spun la unison: nu e bine să fie jucat acest joc. Părerile diferă în ceea ce privește cum s-au schimbat tinerii din ziua de azi. Urmăriți rubrica „Vax Populi” de la Starea Nației.


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, lansează marți campania de conştientizare „Stop joc! E viaţa ta!”Campania a fost demarată pentru a le explica elevilor din şcolile bucureştene pericolul la care se expun atunci când descarcă jocuri şi aplicaţii online.

Profesorul de psihologie clinică şi psihoterapie Daniel David de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca este de părere că jocul „Balena Albastră” a fost transformat „dintr-un fenomen care nu era atât de important într-un fenomen care devine foarte mare” şi că abia acum acesta „poate să devină un pericol pentru copii şi adolescenţi”, spunând că „este un exemplu de fake news cu efecte”. Profesorul spune că „este vorba şi despre lipsă de educaţie, oamenii nu înţeleg esenţa informaţiei care le este transmisă”.

Daniel David spune că iniţiativa ministrului de Interne şi a primarului Capitalei de a merge în câteva şcoli din Bucureşti pentru a discuta cu elevii despre ”Balena Albastră” ar putea avea efecte nedorite.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri