Stațiunea Mamaia: Lux în nord, mizerie în sud

Data publicării:
mamaia

Mamaia a devenit staţiunea paradoxurilor. Dacă în nord, turiştii au parte de o atmosferă relaxantă şi li se oferă facilităţi de lux, în sud situaţia este la polul opus. Plajele arată la fel ca în urmă cu 25 de ani. În plus, pe nisip şi chiar în apă este multă mizerie.

La intrarea în Mamaia, din sudul staţiunii, comercianii ambulanţi îşi fac treaba nestingheriţi. Pe plajă nu există beach bar şi nici restaurante. Turiştii trebuie să străbată pe plajă 200 de metri, iar apoi să meargă pe faleză, pentru orice băuturi răcoritoare sau porţie de mâncare. Distanţa nu-i nemulţumeşte însă pe turiştii care nu caută confortul.

În schimb, turiştii sunt nemulţumiţi de mizeria de pe plajă.

Pe plaja unde nu există şezlonguri sau umbrele, turiştii se feresc de soare cum pot: îşi pun prosoape pe cap ori se ascund de arşiţă la umbra unor construcţii rămase neterminate.

În schimb, tuirştii din nordul staţiunii Mamaia sunt răsfăţaţi.

Pe plajele din nordul stațiunii Mamaia, turiștii au parte de toate facilitățile: aici găsim vestiare, masaj și dușuri.

Ospătarii le aduc turiştilor băuturile răcoritoare direct la şezlong, iar pe plajă sunt terase şi restaurante.

George Ţicu, manager restaurant: Servire la șezlong, șezlonguri de calitate bună, dușuri, mese pe plajă, astfel turistului să îi vină mai ușor să vină într-o costumație ușoară, decât să se schimbe și să meargă în restaurant.

Turist: La momentul actual, față de anii trecuți, este mult mai bine dezvoltat. Facilități mai multe pentru cam toate buzunarele și cred ca potențialul inca nu a fost atins maxim.

Turistă: Sincer, n-am mai fost in sud sau în centrul stațiunii din liceu. Deci nu mai știu ce-i pe acolo. Aici e frumos, multe restaurante, lume, e drăguț.

Nordul staţiunii Mamaia e la modă printre turişti de mai bine de 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri