Sari la conținut
News Alert

Statuia Libertăţii din Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, vandalizată: „Este un gest regretabil”

FOTO Mediafax

Potrivit preşedintelui UDMR Arad, Levente Bognar, care este şi viceprimar al oraşului, Statuia Libertăţii a fost vandalizată, sâmbătă, în jurul orei 11.00, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, scrie Mediafax. 

Elemente din componenţa monumentului au fost vopsite în culorile drapelului românesc, iar pe corpul statuii au fost scrise cuvinte obscene cu un spray negru. „Este un gest regretabil. Nu avem nevoie de astfel de evenimente în Arad, unde avem o convieţuire bazată pe respect reciproc. Mai ales în Parcul Reconcilierii nu trebuie să aibă loc astfel de incidente, care nu întăresc buna înţelegere", a declarat liderul UDMR Arad.

El a adăugat că va depune reclamaţie la Poliţie referitor la acest „act de vandalism, care trebuie pedepsit conform legii”.

„Făptaşii au venit pregătiţi pentru a acţiona astfel. Este păcat, mai ales pentru că, de un an, Parcul Reconcilierii este monument istoric. Trebuie să grăbim procedurile pentru a angaja din nou pază, pentru că aceste camere de supraveghere nu fac faţă”, a declarat Levente Bognar.

El a precizat că parcul nu mai este păzit de Poliţia Locală din 2010, de când au avut loc reduceri de posturi.

La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, arată, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă după-amiază, că este vorba despre „un act de vandalism inadmisibil asupra unui bun public, o jignire a valorilor comunităţii şi o ofensă adusă drapelului naţional”.